מילוי קמטים

המבטים בראי, העיסוק במראה הפנים ובקמטים שהופיעו עליו והמחשבות כיצד ניתן לטפל בהם. כל אלו מטרידים לא מעט נשים וגברים בעיקר בעשורים הרביעי, החמישי והשישי לחייהם. האם מתיחת פנים היא הפתרון האידאלי? או שאולי אין צורך בפרוצדורה פולשנית?

במקרים רבים, אין צורך בפרוצדורות פולשניות שדורשות זמן התאוששות גדול. מילוי קמטים באמצעות מספר שיטות במרפאתו של ד"ר יאיר גילוני, יכול לטשטש את הקמטים ולהניח את הדאגות בצד.

מהם קמטי עור וכיצד הם נוצרים?

הקמטים הנם תוצאה של שבר בעור. חלקם עדינים, חלקם עמוקים, חלקם נובעים מתזוזת השריר ונקראים 'קמטי מימיקה' (קמטים במצח בין הגבות וצידי העיניים). אחרים נקראים 'קמטי הבעה' (הקמטים לצידי האף או לצידי הפה). הגיל שבו הקמטים מופיעים על העור משתנה וכן מיקומם. גנטיקה, חוסר טיפול בעור, חשיפה לשמש וגורמים נוספים – כולם אחראים למיקום הקמטים ולעומקם. בעזרת מילוי קמטים, ניתן לטפל בתופעה עד לכדי העלמה כמעט מוחלטת של הקמטים.

כיצד מתבצע טיפול מילוי קמטים?

כיום ישנם חומרים מצוינים לצורך ביצוע מילוי קמטים. שני החומרים המרכזיים שבהם מבוצע שימוש ומוכיחים את עצמם לאורך זמן, הם חומצה היאלורונית ורדיאס. החומרים מותאמים למיקום הקמטים ולאופיים. חומצה היאלורונית כוללת חומרים כגון רסטילן, פרלן, סרגידרם, גובדרם וטיאוסיאל. הרדיאס לעומת זאת, מבוסס על סידן. קבוצה אחרת של חומרי מילוי מבוססת על קולגן, אליה משתייך החומר הנקרא 'אבולנס'. 

חשוב לציין שחומרים אלו זמניים ונשארים בגוף בין מספר חודשים לשנה וחצי בדרך כלל. חומרים קבועים הניתנים להזרקה הם סיליקון שהוא הוותיק מכולם והטוב מכולם, אולם בשל מספר מקרים של תופעות לוואי שאירעו בעבר, ישנם החוששים מפניו. הסיליקון מוזרק במיקרו טיפות ובטכניקה מיוחדת ולא כל רופא מכיר טכניקה זו. בדרך של מילוי קמטים באמצעות החומרים שצוינו כאן, ניתן למנוע תופעות לוואי.

איך ניתן לטפל בקמטים?

מילוי קמטים טוב ויעיל חייב לקחת בחשבון את מראה הפנים, תהליכים טבעיים כמו נפילה של רקמות, חוסר של רקמת שומן היוצר 'בורות' בעצמות הלחי ועוד – כך שמילוי קמטים כשלעצמו – אינו מספיק. במקרים אלו, עלינו לבצע פיסול של הפנים ומילוי נפחים באזורים שבהם רקמת השומן פחתה. בבואנו לקבל טיפול, חשוב לבחור לא במחיר, אלא ברופא המזריק הטוב ביותר, בעל ניסיון רב, המכיר את תכונות החומרים ויידע לבצע את הטיפול בצורה שתניב את התוצאה הטובה ביותר.

חשוב שהרופא יידע להתאים את החומר לקמט ולטפל גם באזור הסמוך לקמט, יעניק נפח בכל הפנים בצורה סימטרית ולא מוגזמת. הטיפול בחומרים הזמניים כגון רדיאס וחומצה היאלורונית, הנו קצר ובדרך כלל מסתכם בפגישה אחת עד שתיים. התוצאה מיידית ללא כל תופעות לוואי מיוחדות, כך שניתן לחזור לשגרה מיד. הטיפול בסיליקון אורך בדרך כלל 5-6 פגישות בהזרקות של מעט חומר בכל פגישה, בהפרשים של 2-3 שבועות. את התוצאות ניתן לראות החל מטיפול מספר 3.

לכמה זמן מחזיק החומר והתוצאות נשמרות?

האפקט של חומרים זמניים נשאר בין 10 ל-18 חודשים. באזור השפתיים מדובר ב-4-6 חודשים. חומרים כגון סיליקון נשארים לצמיתות.

האם יש תופעות לוואי?

כאמור, בשוק קיימים חומרים רבים המיועדים למילוי קמטים, וכל אחד מהם בעל מאפיינים משלו. כמו כן, ישנו הבדל בין הזרקה באמצעות מחט רגילה לבין הזרקה באמצעות מחט קנולה (שאינה מחודדת). ברוב מוחלט של המקרים, מילוי קמטים נוחל הצלחה כבירה לאורך השנים, אך קיימות תופעות לוואי שעלולות להופיע. תופעות אלה לרוב מקומיות ומצומצמות ביותר, כך שהן חולפות בתוך יממה. לדוגמא: מלאות יתר, נפיחות או אדמומיות ותחושת עקצוץ ו'בעירה' באזור ביצוע הטיפול. בכל מקרה, ניתן לחזור לשגרת החיים במהרה.

צרו קשר עם המרפאה בטלפון 03-5223092 או השאירו פרטים מטה

דילוג לתוכן